Hämeenlinna - Suomen Pankin talo

Tavastehus - Finlands Banks hus

Kuvaus

Hämeenlinnaan perustettiin Suomen yhdyspankin konttori jo pankin perustamisvuonna 1862. Vuonna 1919 pankki yhdistyi Pohjoismaiden osakepankkiin ja sai nimekseen Pohjoismaiden yhdyspankki. Yhdyspankki toimi kultaseppä Miettisen talossa torin luoteiskulmassa. Vuonna 1912 samalle paikalle valmistui arkkitehti Walter Thomén suunnittelema rakennus, jonka länsipäähän tuli tilat yhdyspankille. Lääninhallituksen puoleiseen päähän sijoittui Suomen pankin paikallinen konttori, joka oli avattu Hämeenlinnassa vuonna 1902. Keskelle rakennusta mahtui vielä kelloseppä N. Örlundin kelloliike Otava.

2015-04

Viittaus

“Hämeenlinna - Suomen Pankin talo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134507.