Hämeenlinnan kiertokouluopettajaseminaarin albumi

Kuvaus

Hämeenlinnan kaupunkiin aiotun pikku- eli kiertokouluseminaarin perustava kokous pidettiin 30. marraskuuta vuonna 1889. Perustettavan oppilaitoksen johtokunta valitsi yksimielisesti laitoksen johtajaksi kansakoulunopettaja J. H. Tuhkasen, jonka aloitteesta hanke oli alun perin lähtenyt liikkeelle. Tämä albumi kattaa seminaarin viisitoista ensimmäistä toimintavuotta ja sisältää mm. oppilasluettelot ja ryhmäkuvat tuona aikana seminaarista valmistuneista. Tuhkasen seminaari toimi Hämeenlinnassa vuoteen 1919, jolloin kaupunkiin perustettiin kaksivuotinen valtion ylläpitämä alkukouluopettajaseminaari.

1905

2015-04

Julkaistu kirjana: Hämeenlinna : J. H. Tuhkanen, 1905.

140 sivua, kuvitettu

Viittaus

Tuhkanen, Johan Henrik, “Hämeenlinnan kiertokouluopettajaseminaarin albumi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 30. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134673.