K. K. Lehtovaara

K. K. Lehtovaara

Kuvaus

Kaarlo Kustaa Lehtovaara (1877–1961) perusti vuonna 1908 kauppias Jalmari Helteen kanssa Helle & Lehtovaara -nimisen kauppaliikkeen Hämeenlinnaan. Kauppiaat vuokrasivat entisen Strahoffin kaupan liiketilan Bogdanoffin talosta, joka sijaitsi torin kulmassa Raatihuoneen vieressä. Kauppias Helle myi osuuteensa liikkeestä Kalle Lehtovaaralle vuoden 1913 alussa ja tämä jatkoi tukku- ja vähittäiskauppiaana nimellä K. K. Lehtovaara. Vuonna 1945 Lehtovaara myi yrityksensä kauppias Tandefeltille jättäen itselleen vain muutamia osakkeita. Tukkuliike jatkoi kuitenkin edelleen toimintaansa K. K. Lehtovaara oy:n nimellä aina 1960-luvulle asti.
K. K. Lehtovaaran tukku- ja vähittäiskauppa sijaitsi 1920-luvulla Raatihuoneenkadun ja Läntisen Linnankadun (nykyisen Sibeliuksenkadun) kulmassa. Kuvassa Läntinen Linnankatu jatkuu vasemmalle alamäkeen kohti Palokunnankatua. Alempana kadun varrella sijaitsivat mm. kutomakauppa K. Niemi, sähkötarvikeliike, parturi-kampaamo ja J. F. Järvisen polkupyörä- ja urheiluliike.

2019-12

1 valokuva, vaaka 8 x 13 cm

Viittaus

“K. K. Lehtovaara,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134772.