Kotiseutumuseon suutarinverstas

Kuvaus

Pukkilan kotiseutumuseon suutarinverstas. Seinällä olevilla hyllyillä on erikokoisia puisia lestejä: ylähyllyllä miesten sekä alahyllyllä naisten ja lasten kenkien lestejä. Suutarin pöytä on matala laatikollinen pöytä, jonka reunassa on pieni laita. Suutarilla on yllään flanellipaita, pussihoudut ja varrelliset työsaappaat. Polvihihna eli polviremmi kulkee suutarin jalkaterän ja polven ympäri. Hihna pitää kiinni polvipuun tai lestin suutarin polvea vasten ja vapauttaa näin suutarin kädet työskentelylle. Polvipuu on suutarin työskentelyalusta kenkää ommeltaessa. Suutarin kädessä on naskali ja miesten nauhakenkä. Lattialla on rautainen työteline eli kylmäsuutari.

2014

Viittaus

Mäkelä, Pertti, “Kotiseutumuseon suutarinverstas,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7104.