Aineisto

Kanteleen Nuorisoseuran voimistelijat

Dublin Core

Nimeke

Kanteleen Nuorisoseuran voimistelijat

Kuvaus

Kanteleen Nuorisoseuran voimistelujoukkue. Ylimpänä olevassa kuvassa ovat Toivo Perttilä (vas.), Paavo Majander, Eino Rentola, Olavi Brusila, Lauri Tenhola, Kauko Perttilä, Aimo Klemettilä ja Toimi Seppälä.

Kanteleen voimistelujoukkue esiintyi muun muassa vuosina 1934 ja 1938 Helsingissä järjestetyillä voimistelujuhlilla opettaja Tenholan johdolla. Yhtenäisen esiintymisasun rahoittamista varten järjestettiin esimerkiksi iltamia Kanteleen seurantalolla.

Toisessa kuvassa joukkue on tehnyt ihmispyramidin.
Kolmas kuva voimistelijoista on otettu Kanteleen seurantalon pihalla.

Alimmassa kuvassa voimistelijat ovat Mikkelissä. Kuvassa ovat Toimi Seppälä (vas.), Aimo Klemettilä, Lauri Jaakkola, Tuovi Kittelä, Olavi Brusila, Lauri Tenhola, Eino Rusila, Vilho Perttilä, Paavo Alestalo ja Joel Kittelä. Takana seisoo voimistelijoita kuskannut Mauno Perttilä. Mauno Perttilä oli kuorma-autollaan usein kyyditsemässä, kun mentiin joukolla esimerkiksi voimistelu- ja nuorisoseurajuhlille. Kuorma-auton lavalle nostettiin retkien ajaksi varta vasten tehdyt penkit ja pressukuomu.

Kuvat ovat ilmeisesti 1930-luvulta.

Julkistamisajankohta

2014

Kieli

Formaatti

Kuva/JPEG

Viittaus

“Kanteleen Nuorisoseuran voimistelijat,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 22. maaliskuuta 2019, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7151.
 

Kanteleen voimistelijat1.jpg
Kanteleen voimistelijat2.jpg
Kanteleen voimistelijat3.jpg
Kantelensvoimistelijat (3).jpg