Onni Nurmi

Onni Nurmi

Kuvaus

Kuvia Onni Nurmesta sekä Nurmen saamia kirjeitä. Ensimmäinen paperi on vuodelta 1912, jolloin Nurmi palasi Helsingistä takaisin kotikyläänsä Pukkilan Savijoelle ja perusti sinne sekatavarakaupan. (Käsinkirjoitettu teksti on valokuvan käsittelyvaiheessa kirjoitettu koneella uudelleen paperin alaosaan lukemisen helpottamiseksi). Toinen arkistopaperi liittyy Nurmelle myönnettyyn luottoon. Lehtijuttu on julkaistu Orimattilan Sanomissa maaliskuussa 1996 ja sen on kirjoittanut Virpi Kallio. (klikkaa kuvaketta, jotta voit lukea jutun)

Pukkilan kunnalle Nokian osakkeita testamentanneesta Onni Nurmesta löytyy tietoa kunnan nettisivuilta, testamenttivaroilla rakennetun Hyvinvointikeskus Onnin sivuilta osoitteesta:

2014

Viittaus

“Onni Nurmi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7204.