Mieskuoro Aulis Sallisen komennossa

Kuvaus

Ensimmäinen kuva esittää vastaperustettua Pukkilan Mieskuoroa, jonka kuoronjohtajana toimi Savijoen koululle opettajaksi tullut Aulis Sallinen - mies, joka sittemmin on säveltänyt muun muassa oopperat Ratsumies. Punainen viiva ja Kuningas lähtee Ranskaan.
Eturivi: Erkki Rantalainen (vas.), tunnistamatta, Toivo Synkkänen, Ilmari Siltala, Eino Lempälä, Niilo Salin, Esko Ryynälä, Einar Simolinna, Väinö Hynninen, Aulis Sallinen.
Keskimmäinen rivi: Pekka Samola (vas.), tunnistamatta, Oiva Marttila, Voitto Suomela, Urho Marttila, Jaakko Hyväkkä. Takarivi: Kauko Anttila (vas.), Olli Anttila, Viljam Vuorio, Osmo Mikkola, Olavi Brusila, Pentti Lehtinen, Matti Karjalainen, Pentti Mela, Erkki Kaisla. Suurin osa näistä kuorolaisista on myös alempana olevassa ryhmäkuvassa.

Mieskuoron toukokuussa 1957 pitämän kokouksen pöytäkirjan kuudennessä pykälässä todetaan: "Kuoron johtaja opp. Aulis Sallisen siirtyessä pois paikkakunnalta esitti Synkkänen ja Simolinna kuoron puolesta kiitokset Synkkäsen ojentaessa muistolahjan kuorolaisten puolesta opp. Sallisen vastatessa kiitokset kuorolle."

2014

Viittaus

“Mieskuoro Aulis Sallisen komennossa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7236.