Mieskuoron perustaminen

Kuvaus

Pukkilan Mieskuoron perustava kokous pidettiin maaliskuussa 1957. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Toivo Synkkänen. Myöhemmin puheenjohtajina toimivat Esko Ryynälä, Olle Kotilainen ja Jorma Seppälä.
Työkaudella 1957-1958 kuoron riveissä oli 26 laulajaa. Alkumetreillä, alkuvuonna 1957 kuoroa johti Savijoen koulun opettajana työskennellyt Aulis Sallinen, joka alunperin valmistui kansakoulunopettajaksi. Sallinen on niittänyt mainetta kansainvälisesti arvostettuna säveltäjänä, joka tunnetaan erityisesti oopperoistaan. Sallisen jälkeen kuoronjohtajina toimivat Väinö Hynninen (yhtäjaksoisesti 25 vuotta) ja Kalevi Aalto. Viimeisinä vuosina kuoroa johti myös Arvo Räsänen. Reilut 36 vuotta toiminut Pukkilan Mieskuoro merkittiin yhdistysrekisteriin toukokuussa 1957. Yhdistys lakkautettiin 1993.

2014

Viittaus

“Mieskuoron perustaminen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7269.