Nuorisoseuran torvisoittokunnan säännöt

Kuvaus

Pukkilan Mieskuoron arkistomateriaalin välistä löytyneet Pukkilan Nuorisoseuran Torvisoittokunnan säännöt. Pukkilaan oli jo vuonna 1891 perustettu torvisoittokunta, jonka toiminta kuitenkin loppui 1800-luvun lopulla. Vuonna 1905 Pukkilan Nuorisoseura päätti elvyttää soittokunnan. Se nimettiin Pukkilan nuorisoseuran torvisoittokunnaksi. Soittokuntaa johti ainakin kanttori J.V. Marttinen. 1930-luvulla toiminta hiljeni, kunnes Pukkilan kanttoriksi tullut Reino Hovilainen herätti sen uudelleen henkiin. Soittokunnan toimintaan tulivat mukaan myös Orimattilan Mallusjoen torvisoittokunnan soittajat.

2014

Viittaus

“Nuorisoseuran torvisoittokunnan säännöt,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 20. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7338.