Aineisto

Ilmavalvontalotat

Dublin Core

Nimeke

Ilmavalvontalotat

Kuvaus

Pukkilan suojeluskunta rakensi syksyllä 1939 Teikarinmäen ampumajan (nykyisin Teikarinmäen urheilukentän huoltorakennus) viereiseen metsikköön ilmavalvontatornin, jossa ilmavalvontalotat työskentelivät koko talvisodan ajan sekä jatkosodan alussa.

Ensimmäisessä kuvassa majan edustalla ovat Ella Jokinen (vas.), Aini Virtanen, Elsa Yrjänä (Höykälä) ja Kyllikki Kittelä (Rusila), toisessa kuvassa Kyllikki Kittelä (Rusila) (vas.), Ella Jokinen (Ekström) ja Aini Virtanen sekä kolmannessa Aune Alestalo (vas.) ja Helmi Eerola (Koivisto).
Neljännessä kuvassa on Kaarina Rusila (Halkilahti).
Viimeiset kuvat on otettu vartiotornissa. Kesäisessä kuvassa ovat Kaisa Laurila (Klemettilä) (vas.) ja Elsa Yrjänä (Höykälä). Turkkiin pukeutunut kaksikko on Kyllikki Kittelä (Rusila) ja Ella Jokinen. Lotilla oli vartiotornissa käytössä kaksi turkkia, jotka olivat peräisin Kanteleelta: Kyllikillä on yllä Muurahaisen susiturkki ja Ellalla Korpusen lammasturkki. Ilmavalvontatornin juuressa otetussa kuvassa ovat Maija Uotila ja Kaisa Laurila (Klemettilä).

Luettelo Teikarinmäen ilmavalvontatornissa työskennelleistä lotista sekä lääkintä- ja muonitustehtävissä toimineista lotista on peräisin Pukkilan Sotaveteraanien arkistosta.

Julkistamisajankohta

2014
2016-08

Kieli

Formaatti

Kuva/JPEG

Alueellinen kattavuus

Viittaus

“Ilmavalvontalotat,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 22. tammikuuta 2022, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7600.
 

Tiedostot

img063.jpg
img084.jpg
img078.jpg
Kaarina Rusila.jpg
img085.jpg
img079.jpg
img106.jpg
2014_10_17_15_22_060001.jpg

Geolocation