Aineisto

Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario.

Dublin Core

Nimeke

Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario.

Kuvaus

Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario. Luettelon on kuvittanut opettaja Pentti Mela. Diaario on digitoitu vain osittain (Melan kuvittamat sivut). Se on kesäisin esillä Koivulinnan piharakennuksissa toimivassa Pukkila-museossa.

Pukkilan kotiseutumuseon toiminnan käynnisti vuonna 1953 perustettu Pukkilan museoyhdistys. Kotiseutumuseon ensimmäisenä museorakennuksena toimi Pukkilan manttaalikunnan vuonna 1951 lahjoittama entinen viljamakasiini, jonka museoyhdistys kunnosti. Esinekeräys käynnistettiin vuonna 1955. Vuonna 1997 Koivulinnan piharakennuksiin siirtyneen museon kokoelmissa on lähinnä maanviljelykseen liittyviä työkaluja, taloustarvikkeita, huonekaluja ja tekstiilejä. Tuula Pärssinen on rakentanut museoon muun muassa tupa- ja vieraskamari-interiöörin. Kirkon vieressä oleva viljamakasiini toimii nykyisin lähinnä museon varastona.

Julkistamisajankohta

2014

Kieli

Provenienssi

Aineisto kuuluu Pukkilan kotiseutumuseon kokoelmiin.

Formaatti

Kuva/JPEG

Avainsanat

Viittaus

“Pukkilan kotiseutumuseon ensimmäinen diaario. ,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 3. huhtikuuta 2020, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7819.
 

2014_10_30_10_09_27.pdf