Baur, Samuel B.

Baur, Samuel B.

Samuel B. Baur

Kuvaus

Kirjailija, jonka teos Intressanta lefnadsmålningar utaf det adertonde århundradets märkvärdigaste personer kuuluu Lukukirjaston kokoelmaan.

Samuel B. Baur (1768 - 1832) oli lähtöisin vaatimattomista oloista. Hän aloitti koulunkäyntinsä kotikaupungissaan Ulmissa ja lähti sen jälkeen opiskelemaan teologiaa sekä historiaa ja kirjallisuutta käsitteleviä aineita ensin Jenan ja myöhemmin Tübingenin yliopistoon. Pappistoimensa ohella Baur harjoitti laajaa kirjallista toimintaa ja teki myös käännöstöitä. Hänen tuotantonsa käsittää kaikkiaan noin 150 teosta, joista suuri osa käsittelee saarnaoppia, pedagogiaa ja historiaa. Joukossa on myös paljon elämäkerrallisia teoksia ja toimitettuja kokoomateoksia, kuten esimerkiksi teos Intressanta lefnadsmålningar utaf det adertonde århundradets märkvärdigaste personer.

Lähde:
Kelchner, Ernst: Allgemeine Deutsche Biographie 2. 1875.

Viittaus

“Baur, Samuel B.,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/126814.