Historiallisia muistoja Kainuussa : "Kapteeninautio" Hyrynsalmen Nuottikankaalla

Kuvaus

Vuonna 1927 herättivät ihmetystä erään vanhan taloryhmän rauniot Hyrynsalmen pitäjässä. Rauniot sijaitsivat noin 10 kilometriä Hyrynsalmen kirkolta Moisiovaaran kylään johtavan maantien varrella. Artikkelissa pohditaan, kuka tämän tilan on aikoinaan omistanut ja mitä sille on tapahtunut. Entiseksi omistajaksi arvellaan Carl Reinhold "Latokapteeni" Ladauta.

Artikkeli on julkaistu Kainuun Sanomien numerossa 97/1927. Kirjoittajana nimimerkki H. W. C eli Henrik Vilhelm (Wille) Claudelin.

1927

2018

Viittaus

Claudelin, Henrik Vilhelm, “Historiallisia muistoja Kainuussa : "Kapteeninautio" Hyrynsalmen Nuottikankaalla,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125854.

Historiallisia muistoja Kainuussa. Kapteeninautio Hyrynsalmen Nuottikankaalla.pdf