Aineisto

Tietoja majuri Simo Afleck'ista ja hänen jälkeläisistään

Dublin Core

Tekijä

Nimeke

Tietoja majuri Simo Afleck'ista ja hänen jälkeläisistään

Vaihtoehtoinen nimeke

Tietoja majuri Simo Afleckista ja hänen jälkeläisistään

Kuvaus

Majuri Simo Afleckilla oli Kajaanin seudulla ja Karjalassa kansan keskuudessa maine hurjana ja väkivaltaisena miehenä. Vuonna 1691 langetti Pielisjärven kirkkoherra Pietari Herkepeus Afleckin sakkoihin ja julkiseen kirkkorangaistukseen kuudennen käskyn törkeästä rikkomisesta. Afleck vapautettiin, ja hän lupasi maksaa hiukeat sakot. Sakkoja maksamatta hän kuitenkin pakeni Inkerinmaalle, palaten parin vuoden kuluttua Karjalaan, jolloin hän kävi kirkkoherran kimppuun syyttäen tätä mm. kansan pahoinpitelemisestä.

Afleck oli napit vastakkain usein virkamiesten ja kirkkoherrojen kanssa elämänsä aikana. Artikkelissa kerrotaan hänen rauhattomasta elämästään, joka päättyi viimein 9. toukokuuta 1725 joko itsemurhaan tai kostomurhaan. Artikkelin lopussa luetellaan myös hänen ja kirkkoherra Herkepeuksen tyttären Annan lapset.

Artikkeli on ilmestynyt Kajaani-lehdessä 22.3.1934. Kirjoittajana G. Enwald.

Luontiajankohta

1934

Aineiston välittäjä

Kajaanin kaupunginkirjasto

Julkistamisajankohta

2018

Kieli

Formaatti

Teksti/PDF

Alueellinen kattavuus

Viittaus

Enwald, Gustaf, “Tietoja majuri Simo Afleck'ista ja hänen jälkeläisistään,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 22. maaliskuuta 2019, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125955.
 

Tietoja majuri Simo Afleck'ista ja hänen jälkeläisistään.pdf

Geolocation