Tietoja Kajaanin vanhimmasta palolaitoksesta

Kuvaus

Vuodesta 1733 määrättiin Kajaanissa vuosittain yksi raatimiehistä "tarkastamaan, kuinka tulta käsitellään kaupungissa". 1779 päättivät kaupungin porvarit, että "asukkaitten tuli mies talosta vuorottain, kaksi miestä kerrallaan, joka yö kulkea palovartijoina".

18. kesäkuuta 1807 raivosi Kajaanissa suuri tulipalo, joka alkoi seppä Daniel Söderströmin talosta ja tuhosi 78 huonetta kahdesta korttelista vieden mennessään 39 asukkaan kaiken omaisuuden.

14. joulukuuta 1866 vahvisti senaatti Kajaanin kaupungille laaditun palojärjestyksen. Tätä lakia noudatettiin vuoten 1923 saakka, ja se sisälsi 40 pykälää.

Artikkeli on ilmestynyt Kajaani-lehdessä ilmeisesti numerossa 8 noin 1900-luvun puolivälissä. Kirjoittajana G. Enwald.

[19??]

2018

Viittaus

Enwald, Gustaf, “Tietoja Kajaanin vanhimmasta palolaitoksesta,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/126016.

Tietoja Kajaanin vanhimmasta palolaitoksesta.pdf