Postikortti : Joensuun korkeakoulu

Kuvaus

Yliopiston perustamisesta Itä-Suomeen keskusteltiin jo 1950-luvun puolivälissä. Joensuussa oli vuodesta 1953 alkaen toiminut vuonna 1880 perustettu Sortavalan seminaari: koulu hajautettiin talvisodan syttyessä ympäri Suomea, koska mikään oppilaitos ei pystynyt ottamaan sitä kokonaisuudessaan suojiinsa.

Lopulta Joensuuhun päätettiin perustaa humanististen tieteiden ja luonnontieteiden aloilla toimiva Joensuun korkeakoulu. Se aloitti toimintansa vuonna 1969.

Kuvan postikortti esittää Joensuun korkeakoulun, nykyisen Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteiden Educa-rakennusta.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Postikortit - Joensuu

1960-luvun loppu ?

Viittaus

“Postikortti : Joensuun korkeakoulu,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/131997.