Wesayhdistyksen Lainakirjaston Nimi- ja lainakirja

Kuvaus

Raittiusyhdistys Vesalla (myös muodossa Wesa) oli 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa oma lainakirjasto, jossa oli lainattavissa parisensataa kirjaa. Aihepiireinä olivat kristinusko ja sen historia, raittiusaiheiset kirjat sekä erilaiset oppikirjat mm. luonnontieteistä.

Listasta löytyy Vänrikki Stoolin tarinat, Topeliuksen ja Tolstoin kirjoja, runoja lapsille, näytelmiä ja muuta "sivistävää" lukemista. Lainaajien joukossa on sellaisia nimiä kuten Ilvonen, Lipponen, Wäisänen, Granskog, Berlund, Tukiainen, Nordman, Mononen, Juntunen, Södergren, Keronen, Hämäläinen, Koivisto, Kohonen, Koponen, Härkönen, Fabritius, Heiskanen, Paldan, Suonio, Hyvärinen, Zimmerman, Gröndahl, Blomqvist, Ahonen, vahtimestari Kuokkanen, Räsänen, Wänskä, Henriksson, Kolehmainen, leipuri Heikkinen, leipuri Pehkonen, Tanskanen, Paulus, Hakkarainen, Halonen, Pölönen...

Joensuun seutukirjaston maakuntaosasto

1880-luku — 1910-luku

Jns:n seutukirjasto–Pohjois-Karjalan museo

Digitoitu kolmessa osassa.; ; Lainakirjan haurauden vuoksi digitointijälki on epätasaista.

Viittaus

“Wesayhdistyksen Lainakirjaston Nimi- ja lainakirja,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132739.