Karjalan Sivistysseura ja Vienan Karjalaisten Liiton toiminta loppuvuosinaan

Kuvaus

Vuonna 1906 vienalaiset kauppiaat ja heidän suomalaiset tukijansa perustivat Wienan Karjalaisten Liiton, jonka tavoitteeksi asetettiin Vienan henkisen ja aineellisen tilan kohentaminen. Liiton nimi muutettiin vuonna 1917 Karjalan Sivistysseuraksi.

Seura on satavuotisen historiansa ajan toiminut itäkarjalaisen kulttuurin, kielen ja perinteen vaalimiseksi Suomessa ja Venäjän puolella.

Julkaisussa kerrotaan Karjalan Sivistysseuran perustamisesta vuonna 1917 ja alkutoiminnasta. Se sisältää myös Karjalan Sivistysseuran säännnöt.

Lopussa on myös selostus Vienan Karjalaisten Liiton toiminnasta liiton loppuvuosina.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – PKKO 06 KAR

1917

50 s.; 14,5 x 22,5 cm

Viittaus

“Karjalan Sivistysseura ja Vienan Karjalaisten Liiton toiminta loppuvuosinaan,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132842.