Erikin kronikka (katkelma)

Kuvaus

Erikin kronikka on tuntemattoman tekijän 1320-luvulla kirjoittama ruotsalainen riimikronikka. Kronikan alkupuolella kerrotaan Birger-jaarlin johtamasta Hämeen ristiretkestä 1200-luvun puolivälissä. Kronikan mukaan kristityt perustivat silloin Hämeeseen linnan (Taffwesta borg), jonka yleisesti uskotaan tarkoittavan Hakoisten linnaa Janakkalassa, ei siis nykyistä Hämeen linnaa. Eerikin kronikan Hämettä käsittelevät säkeet voi myös itse lukea suomeksi esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungin historian I osasta (s. 54–55). Äänitteen on toteuttanut Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX vuonna 2010, lukija Antti Paranko.

1917

2011-05

Lähde

Julkaistu painettuna teoksessa: Hämeenlinnan kaupungin historia . I osa : Hämeen linnan esi- ja rakennushistoria. - Hämeenlinna : Hämeenlinnan kaupunki, 1917.

Ääni/MBEG

3 minuuttia 19 sekuntia

Viittaus

“Erikin kronikka (katkelma),” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134067.