Hämeenlinnan kaupungin historia : III osa : Hämeenlinnan kaupungin historia vuosina 1809–75

Kuvaus

Historiantutkija, opettaja ja professori Kaarle Olavi Lindeqvist (1858–1927) kirjoitti Hämeenlinnan kaupungin historian toisen ja kolmannen osa. Tämä kolmas, 1800-lukua käsittelevä osa ilmestyi vasta tekijän kuoleman jälkeen vuonna 1930. Teos alkaa Suomen sodan jälkeisistä vaikeista ajoista, joista tuskin oli toivuttu, kun kaupunkia kohtasi vuonna 1831 suuri tulipalo, joka tuhosi kaksi kolmasosaa rakennuksista. Tulipalon jälkeen käynnistyi mittava uudelleenrakennusvaihe. Lindeqvist esittelee 1800-luvun Hämeenlinnan asukkaita ja eri ammattiryhmiä sekä niin kaupungin elinkeinoelämää kuin aikakauden seura- ja huvielämääkin. Teoksen lopuksi käsitellään vielä Hämeenlinnan ensimmäisen sanomalehden Hämäläisen perustamista ja alkavaa suomalaisuusliikettä.

1930

Julkaistu kirjana: Hämeenlinna : Hämeenlinnan kaupunki, 1930.

XV, 402 sivua, [1] kuvaliite, [5] taitekarttalehteä, kuvitettu, karttoja

Viittaus

Lindeqvist, K. O., “Hämeenlinnan kaupungin historia : III osa : Hämeenlinnan kaupungin historia vuosina 1809–75,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134080.