Birger Jarlin linna

Birger Jarlin linna

Kuvaus

Runoilijanimellä Tuokko kirjoittaneen Antti Törneroosin (1835–1896) romanttis-ihanteellinen runo Birger Jarlin linna julkaistiin ensimmäisen kerran Hämäläis-osakunnan ensimmäisessä Kaikuja Hämeestä -albumissa vuonna 1872. Hämeen linna näyttäytyy kesäyössä runoilijalle aluksi uhkaavana Hämeen valloituksen muistomerkkinä, mutta aamunkoitteessa hän muistaa sen myötä levinneen uuden uskon tuoneen hämäläisille vapauden ja rauhan.

1872

2015-04

Lähde

Julkaistu kirjassa: Kaikuja Hämeestä I : Hämäläis-osakunnan albumi. - Helsinki : Suomalaisen kirjallisuuden seura, 1872.

Hämeenlinnan kaupungikirjasto

Viittaus

Tuokko, “Birger Jarlin linna,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 29. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134180.