Valikoima runoelmia

Valikoima runoelmia

Paavo Cajanderin runoja (kansinimeke)

Aihe

Kuvaus

Paavo Cajanderin elinaikana hänen runojaan julkaistiin lähes pelkästään erilaisissa kokoomajulkaisuissa, kuten Hämäläis-osakunnan Kaikuja Hämeestä -albumissa. Vuonna 1898 ilmestyi kuitenkin Kansanvalistusseuran kustannuksella pieni kirjanen, johon oli koottu parikymmentä aiemmin muualla julkaistua runoa. Kokoelman aloittaa Cajanderin tunnetuin runo Isänmaalle, joka on paremmin tunnettu nimellä Maljanesitys isänmaalle (Yks voima sydämehen kätketty on...). Cajanderin koko runotuotanto koottiin kirjaksi runoilijan kuoleman jälkeen.

1898

2008-05

Lähde

Julkaistu kirjana: Helsinki : Kansanvalistus-seura, 1898. - Teos ilmestyi Kansanvalistusseuran Helmiä Suomen runoudesta -sarjan kuudentena osana.

Viittaus

Cajander, Paavo, “Valikoima runoelmia,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134253.