Raatihuone

Raatihuone

Kuvaus

Hämeenlinnan raatihuoneen tontti oli hankittu nimenomaan raastuvan rakentamista varten lääninkamreeri Nordenswanilta. Samalla paikalla sijainnut puurakennus toimi raatihuoneena vuosia ennen kuin uusi raatihuone valmistui. Ensimmäinen valtuustoaloite asiasta tehtiin vuonna 1882, peruskivi muurattiin keväällä 1886, ja ensimmäinen istunto uudessa raatihuoneessa pidettiin keväällä 1888. Raatihuoneen vieressä olevan puutalon omisti kauppias A. Bogdanoff, joka toimi myös Hämeenlinnan kansallisosakepankin johtajana. Kansallisosakepankin Hämeenlinnan konttori oli perustettu vuonna 1891, ja se sijaitsi johtajansa omistamassa talossa, Raatihuoneen vieressä. Valokuvan ottaja Evelina Stier perusti valokuvaamon Hämeenlinnaan vuonna 1892.

1892-1907

2015-04

1 valokuva, vaaka, 11 x 15 cm

Viittaus

Stier, Evelina, “Raatihuone,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134351.