Näkymä Vanajaveden yli Sairioon päin

Kuvaus

Talvisen Rantapuiston puiden välistä näkyy vuonna 1911 rakennetun satamakonttorin kattoa. Vanajaveden itärannalla Hätilänniemessä on vuonna 1873 perustetun Hämeenlinnan höyrysahan rakennuksia. Sahan perustaja oli helsinkiläinen Fabian von Schantz, mutta saha joutui konkurssin kautta vuonna 1893 August Eklöfin omistukseen. Eklöfin saha oli suuryritys ja työllisti parhaimmillaan yli kaksisataa henkeä. Hämeenlinnan höyrysaha paloi perustuksiaan myöten vuonna 1901, mutta se rakennettiin välittömästi uudelleen samalle paikalle. Samoihin aikoihin Eklöf rakennutti myös muutamia asuintaloja sahan henkilöstölle.

2015-04

Julkaistu painettuna: Suomalainen kirjakauppa oy.

Viittaus

“Näkymä Vanajaveden yli Sairioon päin,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134468.