Nousiaisten Nesteen sulkeminen ja liikeaseman purkaminen

Kuvaus

Nousiaisten Neste sulki ovensa 22.12.2016, kun valtatie 8:n uusi moottoritieosuus avattiin käyttöön, uudistus hankaloitti merkittävästi kulkua Nesteelle. Liikeaseman purkaminen suoritettiin syksyn 2018 aikana.

Toiminnan loppuminen vaikutti koko kuntaan merkittävästi, Neste oli monipuolisten palvelujen ja laajojen aukioloaikojen lisäksi kuntalaisille tärkeä tapaamispaikka. Liikenneasemalla kävi runsaasti myös ohikulkumatkalaisia, ja asema tunnettiinkin laajalla alueella ympäri Suomea.

Ensimmäinen asema avattiin paikalle vuonna 1971. Tankkauspalvelujen lisäksi asemalla toimi K-Extra ja Hesburger, ja sieltä sai muun muassa lounasta. Parhaimmillaan liikenneasema työllisti yli 40 henkilöä.

2018

Nousiaisten kunnankirjasto

Paula Kaunosen kokoelma

Tekijä mainittava.
Lupa kaupalliseen käyttöön pyydettävä Nousiaisten kunnankirjastosta.

Viittaus

Kaunonen, Paula, “Nousiaisten Nesteen sulkeminen ja liikeaseman purkaminen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/135026.