Kanteleen nuorisoseurantalo

Kuvaus

Kanteleen nuorisoseurantalo valmistui vuonna 1913 Juho Nikkilältä vuokratulle Jussaron mäelle. Kalliolle, korkeiden kivipaasien päälle rakenntun seurantalon suunnitteli rakennusmestari Leivo. Rakentaminen rahoitettiin muun muassa talkootyöllä, iltamatuloilla ja Pukkilan Säästöpankista otetulla 1500 markan lainalla. Talon vihkiäisjuhlat pidettiin 12. syyskuuta 1913. Ennen seurantalon valmistumista nuorisoseuran kokoukset oli pidetty koululla ja iltamiin oli kokoonnuttu isoihin taloihin. Seurantalon ravintolatilat puolestaan vuokrattiin alkuvuosina kiertokoulun, alkeiskoulun ja alakansakoulun käyttöön. Värivalokuva on vuodelta 2007 ja sen on ottanut Virpi Kallio.

2014

Viittaus

“Kanteleen nuorisoseurantalo,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7099.