Perttilän kaupan piharakennukset

Kuvaus

Mauno Perttilän kaupan piharakennukset Kanteleella. Perttilä osti Otaman talon vanhat rakennukset, joiden seinään on kuvassa kiinnitetty vaalimainoksia. Kyseessä ovat ensimmäiset sotavuosien jälkeiset eduskuntavaalit, jotka pidettiin maaliskuussa 1945. Niihin saivat osallistua myös vasemmistoryhmät, esimerkiksi jatkosodan jälkeen perustettu Suomen Kansan Demokraattinen Liitto (SKDL). Vuonna 1939 valittu eduskunta, niin sanottu pitkä parlamentti, oli istunut vuoteen 1945 asti. Vasemmanpuoleinen aitta on purettu, mutta oikeanpuoleinen rakennus, jonka edessä on hevospuomi, oli paikallaan vielä kesällä 2014.

2014

Viittaus

“Perttilän kaupan piharakennukset,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7108.