Miesjoen piilopirtti

Kuvaus

Kertomus siitä, kuinka vihollisvenäläiset sodan aikaan olivat saunomassa Oulujärveen laskevan Miesjoen varrella. Venäläisillä oli vankina suomalainen poika, jonka heltynyt kokki päästi lopulta pakoon. Poika juoksi kertomaan venäläisten majapaikan suomalaisille, jotka tulivat ja lukitsivat venäläiset saunoihinsa. Vihollisen armonaneluista ja ryöstettyjen tavaroiden palauttamisesta huolimatta suomalaiset polttivat venäläiset hengiltä.

Artikkeli on ilmestynyt Kainuun Sanomissa. Kirjoittajana nimimerkki H. W. C. eli Henrik Vilhelm (Wille) Claudelin.

[193?]

2018

Viittaus

Claudelin, Henrik Vilhelm, “Miesjoen piilopirtti,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. maaliskuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/125877.

Miesjoen piilopirtti.pdf