Valokuva : Pielisjoen linna (4)

Kuvaus

Pielisjoen linna on Joensuun vanhin kivitalo. Se on rakennettu vuonna 1852 kruununmakasiiniksi eli jyvästöksi. Rakennus sijaitsee Siltakadulla Niskasaaressa, joka on yhteydessä Ilosaareen.

Vuonna 1929 suojeluskunta sai tilat käyttöönsä ja rakennus vihittiin Pielisjoen linnaksi. Tällöin rakennus sai myös nykyisen ulkoasunsa, mm. rappauksen ja länsiseinän kaksi kipsistä medaljonkia.

Viime vuosikymmeninä rakennuksen tiloja ovat käyttäneet mm. Joensuun korkeakoulu, Joensuun yliopisto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Kaupungin omistukseen rakennus siirtyi vuonna 2003.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Valokuvat - Joensuu

Viittaus

“Valokuva : Pielisjoen linna (4),” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132042.