Kutsu tyttökoulun ja jatkoluokkien toverikuntien juhlaan 1941

Kuvaus

Privata fruntimmerskola i Joensuu eli tyttökoulu perustettiin 1865. Se toimi aluksi yksityisin varoin ja lukukausimaksuin. Opetuskieli ruotsi vaihtui vuodesta 1881 vuosiluokittain suomeksi.

Pitkällisen väännön jälkeen koulun uudet tilat rakennettiin Pielisjoen rannalle. Opetus siinä saatiin aloitettua vuonna 1913. Koulu toimi näissä tiloissa 1950-luvun loppuun.

Kauniissa kivitalossa on vuosien varrella toiminut myös mm. sotasairaala (19411944), vapaaopisto (19601966) taidemuseo (19631967), Yleisradio (19661994), Joensuun pääkirjasto (19621992) ja sen jälkeen konservatorio.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 38.52 PERUSKOULUT

29.3.1941

Viittaus

“Kutsu tyttökoulun ja jatkoluokkien toverikuntien juhlaan 1941,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132262.