Exlibris : Iivo Härkönen

Kuvaus

Iivo Härkönen (25.8.1882 Suistamo - 28.8.1941 Helsinki) oli kirjailija, opettaja ja karjalaisen kansanperinteen kerääjä.

Hän valmistui kansakoulunopettajaksi Sortavalan seminaarista, ja toimi opettajana Suistamolla, Salmissa ja Helsingissä. Vuodesta 1908 Härkönen työskenteli myös toimittajana. Hän oli Karjalan Sivistysseuran sihteeri, toimistonjohtaja ja aikakauslehden toimittaja vuosina 1906–1938, Itä-Karjalan toimituskunnan osastonjohtaja ja kansliapäällikkö 1918–1922, pakolaistoimikunnan sihteeri kouluhallituksessa 1922–1924 sekä Suomen Kirjailijaliiton sihteeri 1920–1941 ja rahastonhoitaja 1924–1941.

Härkönen kuului karjalaiseen runonlaulajasukuun ja hän teki runonkeruumatkoja Karjalaan ja Aunukseen vuosina 1900-1903. Hän julkaisi useita kaunokirjallisia teoksia.

Jns:n seutukirjaston maakuntaosasto – Pienpainatteet – 99: SUKUHISTORIA

Exlibrksen koko: 6 x 6,5 cm

Viittaus

“Exlibris : Iivo Härkönen,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/132634.