Kirjastonaakan askelin tarinan maailmaan -hanke

Nousiaisten, Maskun Lemun ja Mynämäen kirjastojen yhteinen hanke.

Kuvaus

Hankkeen ideoijat ja toteuttajat olivat Nousiaisten, Maskun Lemun ja Mynämäen kirjastoista Paula Kaunonen, Armi Jaakkola ja Pia Toivanen sekä Inkeri Pyötsiä. Kirjastonaakka -käsinuket teetettiin käsityöläisellä, ja nämä naakat, hankkeen päähahmot, jäivät elämään kolmeen kirjastoon.

Mukana oli joukko reippaita sanavalmiita viisivuotiaita päiväkotilapsia hoitajineen. Hankkeen aikana ennen kaikkea sanataiteiltiin, runoiltiin, piirrettiin, askarreltiin, luettiin sekä valokuvattiin. Välineinä käytettiin tabletteja, kameroita, paperia ja värejä sekä kirjoja.

Jokaisessa kunnassa vierailtiin kotiseudullisesti merkittävässä paikassa inspiraatiota hakien. Nousiaisissa käytiin kotiseutumuseolla, jossa Seija -oppaan kanssa tutustuttiin museon pihapiiriin ja sen rakennuksiin.

Kirjastoissa toteutettiin samansisältöiset sanataidepajat kahtena aamupäivänä. Sanataideohjaajana toimi Veera Ruohomäki.

Kirjastonaakan kotisivuilla Veera Ruohomäki kertoi sanoin ja kuvin tapaamisten tapahtumista. Naakat pääsivät myös yökylään päiväkoteihin. Sanataidepajojen jälkeen Ruohomäki työsti runsaasta materiaalista yhden yhteisen kirjan, jonka julkistamiseksi järjestettiin juhlalliset tilaisuudet Akseli-kuntien kolmessa kirjastossa. Toimittajat myös kävivät tekemässä juttuja paikallislehteen.

Kirjastot saivat Lounais-Suomen Aluehallintovirastolta hankerahoitusta.

2019, 2020 (viisi kuvaa)

Nousiaisten kunnankirjasto

Kaupallinen käyttö kielletty. Tekijä mainittava.

Viittaus

Kaunonen, Paula, “Kirjastonaakan askelin tarinan maailmaan -hanke,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/133857.