Kuvaus

Kelloseppä Leonard Albinus Lönnrot (1865–1944) perusti kello- ja sormuskaupan Hämeenlinnaan vuonna 1894. Liike menestyi hyvin, ja vuonna 1912 sillä oli päämyymälä torin varrella ja sivumyymälä Raatihuoneenkadulla numerossa 36, Kirkkopuiston kohdalla. 1930-luvun lopulla Lönnrot luovutti liikkeensä kahdelle nuorimmalle pojalleen. Walter Emil ja Hannes Martti Lönnrot muuttivat 1930-luvulla sukunimensä Lerneksi. He jatkoivat isänsä kellosepänliikettä aina vuoteen 1973 asti.

1912

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna, 1912.

Viittaus

L. A. Lönnrotin kello- ja sormuskauppa, “Hintaluettelo Kelloista, Sormuksista, Ketjuista, Kiikareista, Parranajokoneista, Sähkölyhdyistä, Silmälaseista, Lusikoista, Veitsistä, y. m.,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134045.