Hämeenlinnan lyseekartanon vihkijäisissä

Kuvaus

Vuonna 1873 perustetun Hämeenlinnan lyseon uusi ja nimenomaan lyseota varten suunniteltu koulurakennus valmistui vuonna 1888 ja vihittiin käyttöön 17. syyskuuta. Hämeenlinnalaissyntyinen runoilija Paavo Cajander kirjoitti tilaisuuteen tämän juhlarunon. Runo on digitoitu Lydiaan vuonnan 1890 ilmestyneestä Hämäläis-osakunnan viidennestä Kaikuja Hämeestä -albumista, jossa lyseon vihkiäisten vuosiluku on virheellisesti 1886.

1890

2015-04

Lähde

Julkaistu kirjassa: Kaikuja Hämeestä V : Hämäläis-osakunnan albumi. - Helsinki (Helsingissä : Suomalaisen kirjallisuuden seuran kirjapainossa), 1890.

Viittaus

Cajander, Paavo, “Hämeenlinnan lyseekartanon vihkijäisissä,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134220.

Lyseekartanon_vihkiaisissa_ocr.pdf