Lammi

Lammi

Kuvaus

Lammin ensimmäinen lääkäritalo rakennettiin 1920-luvun alussa "Niipalan notkon takana olevalle kummulle". Talossa oli sekä kunnanlääkärin vastaanotto että lääkärin asunto. Lammin kunnanlääkärinä 1920-luvulla toimi A. K. Vuori ja hänen jälkeensä yli kolmenkymmenen vuoden ajan Paavo Hirvelä. Kuvan rakennus tuhoutui tulipalossa vuonna 1949. Samalle paikalle rakennettiin uusi lääkäritalo, joka valmistui vuonna 1951. Uuden lääkäritalon ensimmäinen haltija oli edelleen Paavo Hirvelä ja hänen jälkeensä Veikko V. Venho. Venholaksi kutsuttu talo myytiin vuonna 1978 hammaslääkäri H. Martolalle.

2016-05

Viittaus

“Lammi,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134294.