Hämeenlinnan uusi kirjapaino

Kuvaus

Kusti Laurela, Aug. Boman ja Erl. Johansson perustivat Hämeenlinnan uuden kirjapainon vuonna 1900. Liike aloitti vaatimattomasti, mutta kehittyi pian paikkakunnan suurimmaksi yritykseksi alallaan. Uusi kirjapaino muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1909. Yritys sijaitsi kaupungin keskustassa Kasarmikadun ja Raatihuoneenkadun kulmatontilla nro 59, josta kirjapaino hallitsi Kasarmikadun puoleista kivirakennusta. Talon yläkerrassa sijaitsi latomo ja katutasossa painokoneet ja konttorihuoneisto. Viereisessä puutalossa samalla tontilla toimi Suomalainen kirjakauppa vuosina 1908–1915. Uusi kirjapaino yhdistyi Arvi A. Karisto osakeyhtiöön vuonna 1917.

1909-1917

2015-04

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna : Suomalainen kirjakauppa O.-Y.

1 postikortti, pysty, 14 x 9 cm

Viittaus

“Hämeenlinnan uusi kirjapaino,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134504.