Raatihuone

Raatihuone

Rådhuset

Kuvaus

Hämeenlinnan kaupunki osti Raatihuoneen tontin vuonna 1849 ja kunnosti tontilla olleen puurakennuksen väliaikaiseksi Raatihuoneeksi. Lääninarkkitehti Alfred Caween suunnitteli Hämeenlinnan uuden Raatihuoneen, joka valmistui torin etelälaidalle helmikuussa 1888. Kookas kaksikerroksinen rakennus edusti ranskalaisvaikutteista uusrenessanssia. Kivirakennuksen alimman kerroksen julkisivu vuorattiin rustikaharkotuksella ja yläkerros oli sileäksi rapattu. Julkisivun jakoi vaakatasossa kahteen osaan kerrosnauha ja takorautainen parveke. Raatihuoneen sisällä juhlasalin sekä aula- ja porrastilojen maalaus ja muu koristelu oli rikasta ja värikästä.

2015-04

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna - Tavastehus : A. Alopaeus.

Viittaus

“Raatihuone,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 19. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134558.