Hämeenlinna ja osa Hämeenlinnan kaupungista.

Tavastehus slott och en del af staden
Le château de Tavastehus et une partie de la ville

Kuvaus

Tuuloslaisen taidemaalarin Hjalmar Munsterhjelmin (1840–1905) öljymaalaus vuodelta 1872 esittää Hämeenlinnan kaupunkia ja linnaa Kaupunginpuiston suunnasta. Linnan pohjoispuolella on venäläisen varuskunnan puurakennuksia ajalta ennen tiilikasarmien rakentamista. Maalauksen etualalla on kalastajia verkkoineen ja taustalla höyrylaiva satamassa sekä lastiaan kaupunkia kohti kiskova hinaaja. Digitoitu kuva on painokuvajäljennös teräspiirroksesta, joka maalauksesta totetutettiin Z. Topeliuksen Matkustus Suomessa -teoksen (1873) kuvitusta varten. Alkuperäinen öljymaalaus on Hämeenlinnan taidemuseossa.

1873

2015-12

Joensuun kaupunginkirjasto

Mustavalkoinen painokuva, 14 x 17 cm

Viittaus

“Hämeenlinna ja osa Hämeenlinnan kaupungista.,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 18. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134999.