Aineistot (yhteensä 88)

  • Aihe on tarkasti "maisema"

Amalia Lehtinen ja laiduntava lehmä. Kuvassa oikealla Pukkilan työväentalo. Kuva otettu todennäköisesti 1930-luvulla.

Ensimmäisessä kuvassa on Arvilan talo Torpinkylässä. Toisessa kuvassa on näkymä Arvilan mäeltä. Kuva on otettu todennäköisesti ennen 1920-lukua. Viimeisessä kuvassa on vanha Kylä-Arvilan tila.

1992
Hirvijoki Nummen sillalta kuvattuna.

Kuva on otettu Kirkonkylän koulun takana, nykyisten Huvilatien ja Puustellintien risteyksessä. Etualalla on Toini Ahola.

Avainsanat:

Vanha valokuva Kanteleen kyläkeskuksesta. Kuvan ottoaika ei ole tiedossa.

Avainsanat: ,

1958
Nakkilan Kirkkokadun ja Kauppatien välistä aluetta vuonna 1958.

Avainsanat: , ,

Valokuva-albumi Kolilta 1930-luvulta.

Avainsanat: ,

1992
Koljolan kylää hautausmaalta kuvattuna. Keskellä näkyy Kalliopohjan rakennus.

1900-luvun alkupuoli
Koljolan kylämaisemaa, vasemmalta: rukoushuone, seppä Vallinin talo sekä Kirkonpiirin koulu. Rakennukset on jo aikoinaan purettu.

Avainsanat: ,

Liperiä esittelevästä pienestä valokuva-albumista löytyy kuvia mm. seuraavista paikoista ja tiloista: Liperin kirkko, sankarihauta, Simananniemi, Siikasalmi, Korjunsalmi, Harjula, Männistö, Antti Sallisen tila ja Antti Kariolan tila.

1992
Kuvattu Nousiaisten kotiseutumuseolta Koljolan kylän suuntaan.

Maisemakuva Karvianjoen Lankoskesta (3_24 Honkajoki, Kirkonkylä). Vasemmassa reunassa jokin Lankosken talon rakennus, oikealla takana Vanhahongon rakennusryhmä. Kuva liimattu taustapahville. Haalistunut. Kuvattu mahdollisesti 1900-1920-luvulla.

Kuva luultavasti 1920-luvulta

Avainsanat: , ,

Pukkilan keskustassa sijainnut Merikannon talo. Taustalla oikealla näkyy vanha lääkäritalo. Kärryissä on Aaro Hyrylä kuljettamassa maitoa meijerille.

Naarkosken koskimaisema. Kuvasta on tunnistettu Eelin Venäläinen (vas.), Arvi Lehtinen ja Katri Bergström (os. Lehtinen). Taustalla näkyvä Naarkosken uusi kivisilta valmistui vuonna 1915. Kuva kuuluu Arto Lehtisen kuvakokoelmaan.

Avainsanat: , , ,

Naarkosken kylältä. Kuvissa näkyvät muun muassa Porvoonjoen ylittänyt vanha kivisilta sekä Nikkilän ja Perttilän rakennukset.

Avainsanat: ,

Vanhaan postikorttiin on tallennettu maisemakuvia Pukkilasta. Ylhäällä vasemmalla oleva ruutu esittää Kirkonkylän raittia. Taustalla näkyy Pukkilan kirkko. Oikealla ylhäällä on Naarkosken vanha puusilta. Alhaalla oikealla olevassa ruudussa on…

Avainsanat: , ,

Kuvassa avautuu näkymä Holmanmäeltä Kanteleen kylään päin. Edessä näkyy Kanteleenjärvi. Keskellä puun takana näkyy navetta, jonka takana on Jaakkolan talo.

2019
Nummentien toimitiloissa Nousiaisten tilikeskus Oy, Nousiaisten kebab pizzeria, Nousten Pyörä, Nousiaisten kunnan tekninen osasto, Nousiaisten osuuspankki, Nousten kauneuspiste. Kerros- ja rivitaloja Torikujalla sekä Koljolantiellä.

1988
Kuva otettu vanhasta kuvasta v. 1988.

1991
Kuvia Nousiaisten Nummelta. Kuvattu Vuorenpään kerrostalosta Lemun suuntaan.

1988
Kuva otettu vanhasta kuvasta v. 1988. Taustalla näkyy Terijoelta siirretty huvila, joka oli kirjailija Vera Ollin koti aikoinaan.

1991
Nummen kylää kuvattuna kirjaston rakennustyömaan nosturista Nousiaisten päivien Henrikin markkinoiden aikaan.

Kirjoittaja Oskar Relander (1863-1930) oli suomalainen pedagogi ja kansanrunoudentutkija. Hän teki pitkän uran Sortavalan seminaarin johtajana 1908–1928, josta oli välillä poliittisista syistä karkotettuna Siperiaan 1916-1917.

Pertti Mäkelä on ottanut postikorttien kuvat. Suurin osa kuvista on otettu vuosina 2014-2016. Valokuvat ovat olleet esillä Naarkosken sillat -näyttelyssä Hyvinvointikeskus Onnissa kesällä 2016. Näyttelyn on koonnut Elämää Pukkilassa -ryhmä.…
 
Koneluettavat metatiedot: