Bäckmannin kauppa

Bäckmannin kauppa

Kuvaus

Bäckmannin jo toimintansa lopettanutta kauppaa esittävä kuva on otettu syyskuussa 1977 (kuva: Pertti Mäkelä). Vuonna 1925 otettu ryhmäkuva, jossa ovat Einar Bäckman (vas.), Irma Aarnio ja Manasse Majander, on kuvattu kaupan takana olevalla kalliolla. Kolmannessa kuvassa talon edessä poseeraa talon omistaja Einar Bäckman, joka oli kunnanhallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja Pukkilan Säästöpankin johtaja. Bäckman oli kauppaa pitäneen Katri Majanderin velipuoli. Katri asui kauppatalossa, jossa toimivat myös säästöpankin konttori ja kirjasto. Tytöt kaupan pihalla ovat Leena Bäckman (Roine) ja Aulikki Virtanen (Kurki). Kuva on ilmeisesti otettu vuonna 1944.

2014

Viittaus

“Bäckmannin kauppa,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 8. toukokuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/7152.

Bäckmannin kauppa