Perttilän myymäläautojen lastauspaikat

Kuvaus

Mauno Perttilän kaupan myymäläautojen lastauspaikka. Oikealla ovat uudet autot ja vasemmalla käytöstä poistuva, kuorma-auton lavalle rakennettu kylän ensimmäinen kauppa-auto. Taustalla näkyy uuden kauppatalon pääty.

Perttilän uusi kauppa valmistui 1955 ja siinä oli kaupan lisäksi tilat postille, Postipankille ja Osuuskassalle. 1980-luvulla postin yhteyteen saatiin vielä apteekkipalvelu ja sivukirjasto.

Puretun vanhan myymälän tilalle rakennettiin myymäläautojen lastaustilat. Parhaina kauppa-autovuosina Kanteleelta lähti kierrokselleen Pukkilan ja lähipitäjien syrjäkulmille neljä uutta Mersun alustoille rakennettua myymäläautoa, kaksi Seppälästä ja kaksi Perttilästä.

2016-08

Viittaus

“Perttilän myymäläautojen lastauspaikat,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/123936.