Laivareitti Hämeenlinnasta Kangasalle

Kuvaus

Vuonna 1915 ilmestyneen Hämeenlinnan matkaoppaan loppuosassa on kuvaus Hämeenlinnasta Kangasalle ulottuvasta laivareitistä, jolla "uudet ajanmukaiset laivat välittävät säännöllistä liikennettä kesäiseen aikaan". Opas jakaa tietoa reitin varrella vastaan tulevista nähtävyyksistä alkaen Hämeenlinnan puistoista ja päätyen Kangasalan harjuille. Hugo Standertskjöldin omistama Karlbergin kartano eli Aulanko mainitaan maankuuluna matkailukohteena, ja myös muut reitin varrella olevat kartanot esitellään tarkasti omistajatietoineen. Äänitteen on toteuttanut Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX vuonna 2010, lukija Panu Koskinen.

1915

2011-05

Lähde

Julkaistu painettuna kirjassa: Hämeenlinna : oppaaksi matkailijoille. - Hämeenlinna : Karisto, 1915.

Ääni/MBEG

17 minuuttia 48 sekuntia

Viittaus

Hämeenlinnan matkailijayhdistys, toimittaja, “Laivareitti Hämeenlinnasta Kangasalle,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134027.