Karlbergin kartanon rantapuisto

Kuvaus

Signe Brander kuvasi Karlbergin kartanon rantapuiston yläviistosta varmaankin kartanon itäpäädyn tornista vuonna 1912. Rannassa näkyy kartanon venelaituri ja toisen laiturin päässä sijaitseva uimahuone. Kuvan keskellä olevan ison visakoivun taakse jää kivinen lemmenluola, jonka molemmin puolin polut kaartuvat kohti rantaa. Luolan takana on puinen, hevosenkengän muotoinen penkki. Kuvan taustalla vasemmalla häämöttää Hämeen linnan siluetti. Juna on ilmeisesti juuri ylittänyt vanhan rautatiesillan, joka peittyy osittain savuun.

1912

2015-04

Viittaus

Brander, Signe, “Karlbergin kartanon rantapuisto,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 26. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134320.