Hämeenlinna - Lääninsairaala

Kuvaus

Hämeenlinnan lääninsairaalan päärakennuksen korotus ja laajennus valmistui joulukuussa 1929. Hämeen Sanomat selosti uudistetun sairaalan vihkiäisjuhlaa 10. joulukuuta ja kuvaili uusia tiloja: ”Sairaala on 3-kerroksinen. Sen ensimmäisen ja toisen kerroksen muodostaa vanha sairaala, jota on sekä korotettu että laajennettu. Yläkerroksessa rakennuksen länsipäässä sijaitsevat sairaanhoitajattarien huoneet sekä heidän seurusteluhuoneensa. Keskellä ovat leikkaussalit, joihin kuuluu kaikkiaan 7 huonetta. Täällä on otettu huomioon kaikki nykyajan keksinnöt. Värit ovat kaikki tummia, mikä helpoittaa näkemistä. Lamput ovat uudenaikaiset ja siitä huomattavat, että ne eivät luo mitään varjoa. Keskikerros on varattu kokonaan sairashuoneiksi. Länsipäässä sijaitsevat lasten sairaalasalit ja itäpäässä naispotilaiden huoneet. Alimmassa kerroksessa sijaitsevat itäpäässä miespotilaiden huoneet sekä länsipäässä poliklinikka, röntgenlaitos, kylpy- ja odotushuoneet ym.”

2015-04

Viittaus

“Hämeenlinna - Lääninsairaala,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 23. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134341.