Aineistot (yhteensä 19)

  • Aihe on tarkasti "sairaalat"

Huittisten kotiseutuyhdistyksen kuvakokoelman kuva nro 435

[19??]
Suomessa ei sotaväen välskäreitä lukuun ottamatta ollut lääkäreitä ennen kuin vasta 1700-luvun alkupuolella. Erityisen huono terveydenhuolto oli Kajaanin seudulla, sillä laajassa Oulun läänissä oli yksi ainoa piirilääkäri vuoteen 1807 saakka.

Kun…

Keiteleen sairaala alkaa laajentua. Laajennusosa tulee rakennuksen oikealle sivustalle, pääsisäänkäynnistä katsoen rakennuksen taakse. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 2.11.1978.

1991-03-17
Pellossa syntyneelle kunnanlääkärille Lappi erityisolosuhteineen oli tuttua, mutta vaimolle talvella jopa viikon kestäneet - 50 C:n pakkaset olivat liikaa. Inarissa oli tuohon aikaan kaksi lääkäriä, jotka hoitivat vastaanottotyön lisäksi satoja…

Maire Koikkalainen (os. Majakallio) työskenteli talvi- ja jatkosodan aikana lääkintälottana Tuusulan, Riihimäen ja Järvenpään varuskuntasairaaloissa, Kokkolan sotavankisairaalassa ja Kemin saksalaisessa sotasairaalassa sekä lisäksi Äänislinnan,…

Taustalla tohtori Torsti Rousi, etuoikealla Alli Koskinen.

1916
Vasemmalla seisova hoitaja on Elli Aalto.

Pallopelisssä mukana Torsti Rousi (takana vas.). Taustalla Launeen eli Paunin mökki. Kuva 1950- ja -60-lukujen vaihteesta.

1963
Etualalla Hellevi Hilska, taustalla Aila Virtanen (myöh. Lehto).

Kuvausvuosi ei ole tiedossa. Sairaalarakennus valmistui Heinämaalle vievän tien varteen vuonna 1899 ja nykyisin siinä toimii hammashoitola.

Huittisten kotiseutuyhdistyksen kuvakokoelman kuva nro 408

Ylihoitaja Mirja Koskinen oikealla. Hänestä vasemmalla sairaalan emäntä Julia Lupsakko sekä kansakoululaiset Virpi Jääskeläinen ja Seija Saastamoinen. Takana keittiöapulainen Liisa Malinen. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 9.9.1971.

1981-07-17
Ivalon sairaalassa oli sota-aikana töissä ensin kolme hoitajaa, myöhemmin kaksi. Ensimmäisten haavoittuneiden tulo oli suuri järkytys, sitten tilanteeseen oli pakko yrittää totutella. Töitä tehtiin viikko öisin, viikko päivisin. Ivalojoki oli kalaisa…

Vanha sairaala. Vuosiluku ei tiedossa.

Avainsanat: , ,

Vanha sairaala ja uusi poliklinikka ja neuvola

Vanha sairaala ja uusi poliklinikka ja neuvola. Vuosiluku ei tiedossa.

Vanhan sairaalan ulkorakennus. Vuosiluku ei tiedossa.
 
Koneluettavat metatiedot: