Hämeenlinna, kansakoulu

Kuvaus

Saaristen koulu eli Vanha koulu on Hämeenlinnan vanhin varsinainen kansakoulurakennus. Rakennuspäätös tehtiin vuonna 1880 ja koululle varattiin kaupungin omistama tontti Saaristenkadun varrelta. Samalla ostettiin viereinen, seppä Lindströmille kuulunut tontti. Arkkitehti C. A. Cavénin suunnittelema yksikerroksinen nikkarityylinen koulutalo, jossa oli yhdeksän luokkahuonetta, valmistui Saaristenkadun ja Kymnaasikadun kulmaan vuonna 1881. Rakennusmestarina oli H. Wathin. Uusi koulurakennus kävi kuitenkin pian ahtaaksi, joten vuonna 1884 rakennettiin viereiselle tontille yksikerroksinen, samantyylinen lisärakennus.

2015-04

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna : Suomalainen kirjakauppa O.-Y.

Viittaus

“Hämeenlinna, kansakoulu,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 24. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134355.