Hämeenlinna - Tässä talossa asui säveltäjämestari Jean Sibelius vuosina 1875–1886

Kuvaus

Jean Sibelius menetti jo varhain isänsä, ja hänen perheensä asui siitä lähtien isoäidin luona. Sibeliuksen äidinäiti rovastinna Borg osti talon Läntiseltä Linnankadulta (nyk. Sibeliuksenkatu) vastapäätä Tähtipuistoa vuonna 1874. Talo oli yksikerroksinen tilava puurakennus, ja se oli aikanaan Hämeenlinnan tyylikkäimpiä yksityistaloja. Alun perin sen oli rakennuttanut ravintoloitsija Nordin. Tästä talosta tuli Jean Sibeliuksen pitkäaikaisin koti Hämeenlinnassa. Hän asui siinä yhdeksänvuotiaasta lähes kaksikymmenvuotiaaksi. Läntisen Linnankadun kodissa ovat syntyneet myös Sibeliuksen ensimmäiset sävellykset. Viimeisen kerran Sibelius vieraili vanhassa kodissaan isoäitinsä hautajaisten jälkeen vuonna 1892. Rakennus purettiin 1980-luvulla. Kuvassa talo on jo saanut kuuluisasta asukkaastaan kertovan laatan seinäänsä.

2015-04

Viittaus

“Hämeenlinna - Tässä talossa asui säveltäjämestari Jean Sibelius vuosina 1875–1886,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 28. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134549.