Raatihuone

Raatihuone

Tavastehus - Rådhuset

Kuvaus

Hämeenlinnan raatihuone valmistui vuonna 1888 lääninarkkitehti Alfred Caweenin piirustusten mukaan. Uusrenessanssia edustavassa rakennuksessa sijaitsivat juhla- ja valtuustosalin lisäksi raastuvan ja maistraatin istuntosali, rahatoimikamari, huutokauppasali, pormestarin ja kaupunginviskaalin huoneet sekä poliisikamari ja kaupungin vankila. Pian talon valmistumisen jälkeen juhlasalista tuli kaupungin kulttuurielämän keskipiste. Raatihuoneessa pidettiin myyjäisiä, arpajaisia ja kokouksia ja otettiin vastaan vieraita. Viereinen ns. Kämärin talo rakennettiin vuonna 1900. Talossa toimivat 1910-luvulla mm. Hämeenläänin palovakuutusyhtiö, J. V. Kärkkäisen lihakauppa ja Aug. Laakson jalkinekauppa.

2015-04

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna : Lähetyskirjakauppa.

Viittaus

“Raatihuone,” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 27. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134554.