Hämeenlinnan kaupungin kansankirjaston lisäluettelo 1 : (v. 1912–1916)

Kuvaus

Hämeenlinnan kirjaston kokoelmaluetteloa vuodelta 1912 täydentää neljä vuotta myöhemmin painettu lisäluettelo, joka sisältää kirjaston hankinnat vuosilta 1912–1915. Neljän vuoden aikana kirjastoon on hankittu uutta kirjallisuutta alle kahdeksansataa nimekettä, josta "lasten ja nuorison kirjallisuutta" on noin seitsemänkymmentä nimekettä. Lisäksi luettelossa on viitisenkymmentä aikakauslehteä. Tuotteliasta kauttaan 1910-luvulla elivät mm. kirjailijat Eino Leino, Hilja Haahti, Väinö Kataja, U. W. Walakorpi ja Kyösti Wilkuna, joilta kaikilta on hankittu kirjastoon useita nimekkeitä.

1916

2008-05

Julkaistu painettuna: Hämeenlinna : Hämeenlinnan kaupungin kansankirjasto, 1916.

Viittaus

Hämeenlinnan kaupungin kansankirjasto, “Hämeenlinnan kaupungin kansankirjaston lisäluettelo 1 : (v. 1912–1916),” DIGI - Yleisten kirjastojen digitoimaa aineistoa, viitattu 25. huhtikuuta 2024, https://digi.kirjastot.fi/items/show/134697.