Aineistot (yhteensä 37)

  • Aihe on tarkasti "yrittäjät"

Asentaja Toivo Hämäläinen ja perhe: Rva Sanni, tytär Mervi ja koira Alpertti. Hämäläinen on Keiteleen Yrittäjäin perustajajäsen. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 28.10.1971.

Valokuvaaja Eero Ahokas työvälineiden kanssa. Foto-Eero -liike toimi Tenhun talossa. Pielaveden ja Keiteleen sanomissa 29.5.1975.

Elektroniikka-asentaja Kari Raunio avannut pääasiassa asiakkaiden kodeissa liikkuvan radio- ja televisiokorjaustoiminnan. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 28.5.1970.

1930-luvun alussa otettu kihlakuva esittää Impi ja Vilho Perttilää. Impi oli Matilda ja Viljam Nikkilän tytär ja Vilho Selma ja Oskari Perttilän poika. Naarkosken saha, mylly ja sähkövoimalaitos siirtyivät Vilho ja Impi Perttilän omistukseen vuonna…

Tapio Paatsola (vas.) opastamassa Jukka Kulhan ja Jukka Määtän työskentelyä. Rouva Leena keskellä. Paatsolan perheyhtiö tekee Keiteleellä murtohälyttimiä Koutajärven entisessä koulurakennuksessa. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 13.10.1977.

1917
Juho Myntti, rakennusurakoitsija vuodesta 1879. Tehdas Laihian Vedenojalla. Rakennuskonttori Koulukadulla.

Byggnadsentreprenör från 1879. Vedenoja tegelbruk i Laihela socken. Byggnadskontoret vid Skol(hus)gatan.

Avainsanat: ,

K-Valinta Jokinen Keiteleellä täytti viisi vuotta 16.5. Kauppias Meeri Jokista onnittelee Keiteleen Yrittäjien yhdistyksen sihteeri Anja Kinnunen. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 25.5.1978.

Kampaaja Terttu Kärkkäinen työssään. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 22.10.1970.

Katajavalmiste. Oikealla Pauli Paananen, Osmo Kärkkäinen ja Johannes Virolainen.

Katri Röytiö avasi tilitoimiston osuusmeijerin konttorihuoneessa. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 22.10.1970.

Kauppias Eila Mikkilä (vas.) ja myymäläapulainen Maili Tenhu. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 6.3.1975.

Apteekkari Vieno Frisk kiinnittämässä Yrittäjäin liiton hopeista ansiomerkkiä kauppias Tossavaiselle. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 29.10.1970.

Kauppias Juho Tossavainen (oik.) ja myymälänhoitaja Matti Tossavainen uudistetussa liikkeessä. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 12.12.1969.

Keiteleen Kauppa vaihtoi omistajaa. Vasemmalla myyjä Leena Turiigin, kauppias Pertti Väätäinen ja Aura Väätäinen. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 12/1968.

Keiteleen Yrittäjien yrittäjäilta Puikkarinhovissa. Yrittäjäin keskusliiton hopeisen ansiomerkin saivat Pauli Paananen ja Emil Tikkanen. Pronssiset merkit saivat Veikko Matikainen, Toivo Hämäläinen, Reino Nuutinen ja Väinö Paananen. Pielaveden ja…

Apteekkari Vieno Frisk (oik.), toiminnanjohtaja Matti Tossavainen, sekä liikkeenharjoittajat Pauli Paananen ja Eemil Tikkanen allekirjoittamassa perustamissopimusta. Keiteleelle perustettiin paikkakunnan yksityisyrittäjien oma yhdistys, joka sai…

Joensuun Käsityö ja Tehdasyhdistys tuki käsiteollisuuden ammatinharjoittajia monin tavoin. Vuoden 1946 vuosikertomus sisältää myös jäsenluettelon eri käsityön ammattilaista ja yrittäjistä Joensuussa.

1940
Konsuli Carl Gustaf Wolff ja hänen uljas purjelaivastonsa.
Vaasalainen, joka aloitti tyhjin käsin, mutta tuli Pohjoismaiden suurimmaksi purjelaivanvarustajaksi.

Artikkeli Vaasan Kauppaseuran 50-vuotisjuhlalehdessä

Vaasa 1940. Vaasan Kirjapaino

Isä Veikko Haara hioo maalattavan auton pintaa, mutta neljävuotias Timo on kiinnostuneempi kuvaamisesta. Korjaamo- ja maalaushalli Kummunkylällä. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 28.7.1977.

Kosmetologi Ritva Utriainen avasi liikkeen nimeltä Leila Tenhun taloon vastapäätä puhelinkeskusta. Asiakkaana keskuksenhoitaja Elma Raatikainen. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 11.7.1969.

Koutajärven koululle uudet yrittäjät. Rauni ja Jorma Juvonen. Koutajärven lomakylä.

Sisäkuva Laulaisen verstaasta 1963.

1917
Ångbåtskontor, spedition, försäkringsagenturer och kolaffär.
Wasa.

1882 /ångbåtskontor/höyrylaivakonttori
1898 Georg Bucht
1908 Lennart Backman


Lennart Backman

Höyrylaivakonttori, speditiooniliike, vakuutusasioimisto ja hiililiike.
Waasa.

Kauppias Mauno Perttilä. Kuva on otettu Kanteleella Perttilän vanhassa kauppatalossa 1940-luvun puolivälin jälkeen, kenties 1948. Uusi kauppa valmistui 1955.
Pukkilan nykyisten kauppojen valikoimat kalpenevat Maunon puodin tavarapaljouden keskellä:…

Ompelija Liisa Saastamoinen kotoisin Tossavanlahden Koivusaaresta. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 12.11.1970.

Puuseppä Taisto Meurasalo. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 26.10.1972.

Keiteleen Puutyö Laulainen laajennuksen jälkeen.

Saimi Kauppinen, kotitalousteknikko ja kerhoneuvoja. Keiteleen Kukka ja Seppele. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 22.10.1970.

Lasten päiväkoti Muksula sai television lahjana Keiteleen Yksityisyrittäjät ry:ltä. Vasemmalta Pauli Paananen, Raimo Laulainen ja Pentti Sirkeinen. Lahjoituksen otti vastaan lasten päiväkodin johtaja Ulla Nakari. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa…

Autoilija Antero Leskinen (vas.) asioimassa uudessa kellosepänliikkeessä. Taustalla kelloseppä Kaarlo Salminen ja Aino Salminen. Kellosepänliike avattiin H. Tenhun taloon. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 26.3.1970.

Väinö Paananen (vas.) apurinsa Heikki Räihän kanssa rajapyykkien kimpussa. Paanasen valimo valmistaa viemäriputkia, kaivonrenkaita- ja kansia, rumpunrenkaita, aitapylväitä, rajapyykkejä yms. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 28.10.1971.

Seija ja Matti Partanen avasivat valokuvausliikkeen. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 24.12.1970.

Keiteleen tuoreimmat yrittäjät Hannu Niskanen (oik.) ja Jari Kinnunen liikkeensä avajaispäivän tohinassa. Entinen Väri ja Tarvike-liike on nyt Väri- ja urheiluliike Niskanen Ky. Pielaveden ja Keiteleen Sanomissa 7.7.1977.

Veljestupa on vaihtanut omistajaa. Paikallinen sotainvalidiosasto luopui kahvilan pidosta ja myi sen pitkään kahvilan vastaavana hoitajana ja emäntänä toimineelle Ritva Laukkaselle. Avajaispäivänä vieraita kävi pitkin päivää. Tässä ovat vuorossa…

Ensimmäisessä kuvassa on Viljam Nikkilä (1878-1954) ja toisessa Matilda Nikkilä (o.s. Peltonen) (1886-1961). Kolmannessa kuvassa vietetään Viljam Nikkilän syntymäpäiviä 1950-luvun alussa. Viljam ja Matilda seisovat kuvan keskellä, pöydän…

Johtaja Antti Valkosen koko perhe on mukana Harju-Suksi Oy:n toimissa. Edessä oikealla johtaja Antti Valkonen ja rouva Eeva, myyntipäällikkö Hannu Valkonen ja rouva Arja vasemmalla sekä takana oikealla tuotekehittelypäällikkö Heikki Valkonen ja rouva…

Artikkeli Huittisten Museo- ja kotiseutuyhdistyksen toimittamassa Huittisten Joulu-lehdessä vuodelta 1979
 
Koneluettavat metatiedot: